Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz

           

Ivošovy naložené drůbeží řízečky

 

ingredience: asi půl kila krůtích řízků, či kuřecích, sůl a pepř

Marináda:do mísy připravíme 2-3 lžíce solamylu, 6stroužků česneku, 2lžíce hořčice, 2lžíce kečupu, 2lžíce sojovky, feferonka, 1-2lžíce oleje, 2celá vejce, přiměřeně bílého víína

Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, vrazíme do připravené marináády, pokud to vydržíte tak  2dny, bude dobře, když ne, nevadí.

Pečeme na mírném ohni do zlatova pod pokličkou a jako změnu po otočení můžete dát kousek tvrdého sýra, který se pod pokličkou kráásně roztopí.Nedá to žádnou prááci, recept není ani náročný na čas a tak se můžete věnovat klíďo i píďo návštěvě!

     Květáákové placičky

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

květák/co jiného,že?/sůl, pepř.1-2 vejce, krapet hladké, nebo polohrubé mouky, trochu oleje, špetičku muškátového  květu,popřípadě strouhanku

Květák rozvařííme ve slané vodě do měka,rozhňahňáme šťouchadlem, přidááme  hladkou, či polohrubou mouku-přiměřeně, sůl, pepř, česnek, muškátový květ, 1-2vejce a řáádně rozmícháme.

Vytvarujeme placičky, které položíme na vymazaný plech, či do pekáče a pečeme v troubě 10-15minut.

Nebo je obalííme ve strouhance a smažíme na pánvi.

PS. dle Zděndy pro fajnšmekry si přidejte na kostičky nakrájené uzené masííčko!Mňam!

 

 

 

 

 

 

 

                                                       

Sýrová chuťovčička

Petrželka-1/4 rozpuštěného máslo-20dkg mouky/hladké/-pepř-
12dkg nastrouhaného sýra-1 žloutek-se solí opatrně-může být slaný sýr.
Rozmícháme v misce--dáme do alobalu-a na ½ hodiny do lednice
Po vychladnutí dáme na vál a propracujeme v těsto-rozválíme a skleničkou vykrojíme kolečka-
posypeme kmínem a pečeme v troubě 15-20minut.

                           http://cz.youtube.com/watch?v=r0VUXLsBSjo&feature=related 

přehrajte si:Strauss - Blue danube waltz

                  

Novinka při obalování řízků-ryb-sýra

Manžel viděl v TV a hned to vyzkoušel-musím říci, že je to velká dobrota:

do vajíčka se nastrouhá jedna brambora,a klasicky se řízek atd.
obalí.Do zbytku jsem strouhla česnek a udělala "opertigl" :a-lá bramborák.
Chuť je opravdu o moc lepší. To by jeden neřekl, a dváá taky néé.Vyzkoušejte též.♥♫♪♥cink

 Bramboráááčky

 Ingredience

 brambory dle strávníků,sůl,pepř,2vejce,
majoránku,10dg  tvrdého sýra,česneku více
/kdo jak má ráád/, a místo MOUKY dává manžel:
STROUHANKU ! Je to žůůžo! Strouhanka vám vyssaje
potřebnou vodu a nemusíte ji slévat.Bramboráček je chuťově i mnohem lepší.
Toto si zapamatoval manžel, když sleduje vaření v TV.
 Oškrabeme brambory, nastrouháme -půlku na jemném struhadle- půlku na hrubém, přidáme ostatní  přísady,zamícháme řádně a  děláme na páánvičce voňavé a křupavé dobrůtky!Já mám velmi  rááda sýr, takže po obrácení bramboráčku dám kousek sýra a pod  pokličkou pěkně roztaje,jak žena  po hezkém slovíčku a pohlazení.

                    !!!Vychytávka!!!!                        

Manžel mi zááásobuje dobrými radami.Viděl v TV,jak obalují ryby v mouce.

Do sáčku se nasype mouka-filé,či ryba se osolí, vloží do sáčku s moukou,uzavře se vršek-zatřepe se s obsahem♪a je obaleno! !Hehééé♥♫♦♫♥♫

                                                  

Jahodovéé dobrůůtky
Jahodová dobrůůtka I

1 měkký tvaroh,1 vanilkový pudink,1 celé vejce, 1 hrst krupice, 1 špetka soli - zpracuješ a uděláš malé kuličky, po uvaření (cca 7 minut) polejeme rozmačkanými jahodami se šlehačkou (nebo kysanou smetanou)♥cililink♥

Knedlíky ovocná dobrůtka II
1 měkký tvaroh, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce dětské krupičky, 1 lžíce krubé krupice - zpracuješ těsto a uděláš knedlíky, ty necháš 10 minut odpočinout a pak uvaříš a opět podáváš s ovocnou omáčkou - jahodami, borůvkami a podobně.cink♥♫♥

 

                                                 Domácí dalamánky

 

 170ml vlažné nechlorovanéééévody,

1 polévková lžíce piva,1 lžíce oleje-jejeje,

280g hladké mouky,lžíce medu-ale ten my nedáváme-část mouky lze nahradit špaldovou,či celozrnnou,lžička suš.droždí (my jsme dali sáček kypřícího prášku),

1 lžička soli,půl čajové  lžičky celého kmínu,

2-3 utřené stroužky česneku,trochu provensálského koření,špetka mletého pepře a krapet mleté papriky-koření lze vynechat,nahradit,obměnit).

V míse hňácááme,hňácááme,vyhňáácááme,necháme hodinku uležet-a pak na 4díly rozdělíme,uválíme rohlíky.Dali jsme  alobal na plech,ten jsem pomazala olejem.Po téé i rohlíky.

Trouba na max. asi 5minut-vložíme,trochu zmírníme-po 6minutách zkusíme-otočíme plech-a ještě zmírníme.Pečeme dalších 6minut-zkusíme špej
lí-vypneme,a necháme v troubě dorazit.)))úúklona♥a sbaštíímééééééééééé♥cililink♥♫♥

                                   

Ve fotoalbu pana ředitele mám tři fotečky z pečení rohlíků z kynutého těsta,ale ty jsou opravdu éééňo-ňůůůňo,mňamóózum.Zde je odkaz na tuto dobrůůtku.♥♫♥škyt...teda,jestli jsem je čirou nááhodou hihi...nevymazala,což se u náás v ♥PRALÍNKÁÁÁRNĚ♥ stáváá jen jednou za 50let..hihihi

http://recepty.vareni.cz/domaci-rohliky/

       

Ani kůůrka chleba nazmar!

Někdo dělá z tvrdého chleba "bramborááááááky!!

Zkoušela jsem je,ale není to vůbec ono.Mně to prostě nechutná
blush

a to "spasu" fakt všechno♪hihilaugh.U nás se chleba nevyhodí♥leda když zplesniví a to už s penicilíínem nejde♥ale co děláme s mým milovaným panem ředitelem svůůůůj domááácí,to teda nevyhodíme ani žďábíček. Lepčííí nikde nekoupíííte!Nene.)))♥♫♥tralaláá              

Výborný domácí chlebíček ♥mňááám♥

Protože změna je život,už asi od roku 2010 chleba vůůůůůbec nekupujeme,s panem ředitelem si jej hňácáááme sami! Připravíme těsto,vyklopííím  do formy a pak zapnu troubu.

Protože jednou pacinkou nelze zapnout troubu,to si někdy člověk ani neuvědomuje,co všechno nejde,

i "kdybyste se" rozkrááájeli na čtvereččky!

Namažu sádlem formu na chleba, dáváme do něj vločky♪a pak peču dle receptu na e-kuchařce.Úúúúúúžasnáá dobrůtka,opravdu.Nikdy bych neřekla,že se budeme doma "cááárat" s chlebem.Stojí to za to!♥Od té doby jsme recepis pomaloučku předělávali k obrazu svééému.♫♥mňam♥

Tady máte na něj odkaz,ale jak jsem již předeslalááá,já jsem si recepis maličko upravila.To už pak si každý zapracuje do recepisu svůůj čmuch a  na co máte chuť.♥♫♥škyt

 

ekucharka.net/search/node/%C5%BEitn%C3%BD

 

 ♪Žitný domácí chlebíček♪podle pana ředitele tjamtadadááá♪

Potřebujeme formu,kterou vytřeme sádlem pěkně celou!

hihi,ale z venku nééé,jenom zevnitřku! chichi

-1 lžíce octa
-1,5 až 2 lžičky soli
-1 lžička cukru krystal
-25 dkg hladké mouky
-20 dkg žitné celozrnné mouky
/My dáváme ještě hrst ovesných vloček,a pro chuť nakrájenou cibuli,nebo česnek,nebo škvarečky,můžou se zkusit i houby,dle toho,jaký chlebíček byste si rádi udělali/
půl kostky droždí /do sklenice vlažné vody a krapet cukru,se nechá vykynout/-my těsto dáváme k topení
-4 dl vody-nebo píva
-1 lžička drceného kmínu
-sádlo na vymazání formy
-slaná voda na potření
hrst vloček

Všechny suroviny smícháme dohromady měchačkou a potom dobře uhněteme. Těsto není hodně tuhé, posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme pořádně na teple vykynout.

Vykynuté těsto si vyklopíme do sádlem vymazané mísy, zbylé těsto  sundáme stěrkou. Na těsto pak  nasypeme trochu vloček a celý kmín.Necháme asi 10-20minut minut kynout.Před vsunutím do trouby pokapeme slanou vodou.
Zapneme troubu naplno,necháme předehřát na 10minut,pak vložíme chleba /nezapomeneme jej pokapat slanou vodou/ a necháme ho tam „naplno“ také 10minut.Pak pečeme 25minut .
Zkusíme špejlí,potřeme slanou vodou-pokud se lepí,ještě necháme 5-7minut dopéct,vypneme a OTEVŘEME TROUBU.
Doporučení:během pečení neotvíráme troubu vícekrát,než 1x,protože by se těsto zdrclo.
Z rádia ♥PRALINKA♥ přejeme dobrou,voňavou chuť♪♪♪pčíííkho

                                                    

Ještě jednu důležitou věc,na kterou jsme přišli díky praxi už.Dříve jsme těsto hňahňali ručním,elektrických hnětačem.Hihi,chtěla jsem napsat "hňahňačem"..hihi.

Těsto ale bylo strašně měkké,řííídkééé,nedalo se s ním vůbec pracovat

a tak jsme to zkusili růůůčo-fůůůčo,a to je vono! hihi♥♫♥pčííkho

                                                  ********************

                                          Co se týče chlebového kvásku

Někde je to dost složitě popsané,takže já jsem si to upravila pro nás.

 

 

 

 

ŽITNÝ KVÁSEK

PŘÍPRAVA: 3-4 lžíce žitné mouky….vlažná voda….do sklenice..protřepat-pan ředitel vymyslel,aby se nešpinily lžíce…hihih…a dát do lednice.

Chlebový kvásek připravujeme tak 24hodin před vlastním plánovaným pečením.

Ob den se dokrmuje-žitná mouka-voda,aby kvásek byl řidší,jako na lívance asi.

Den před pečením se kvásek ze sklenice vylije do větší nádoby,přidá se žitná mouka…asi 4lžíce…a voda,aby bylo a ta hmota řidší a trochu CUKRU…aby pomohl kynutí!…..a nechá se do ráána kvasit./my jsme dřív nevěděli,že se dává cukr,proto nám NEVYKYNUL!!/

Vykvašený chlebový kvásek se pak přidá do mísy s připravenýma ingrediencema….sklenka se NEMYJE,přidá se tam zas asi 3-4 lžíce žitné mouky….trochu vody,zavře-protřepne..a uloží do lednice na další pečení.

Toto se dokrmuje viz výše-ob den.

Když chceme péct chleba,kvásek vyndáme den předem.

Dřív nám ne a ne a těsto nevykynulo,tak jsme dávali trochu droždíííčka….ale jak je chlebovej kvásek dobrej,s tím CUKREM-už droždí nemusíme. 

I když nám chlebový kvááásek dělal fakt dlouho problémy,přesto jsme se ho nějakým způsobem naučili dělat,hlavně se do toho opřel pan ředitel♪♪a tak chlebíček děláme výhradně bez droždí,sem-tam náám...praskáááááá....ale někdy už si dááá i "říííct"!...kiss

 

No,náám je to jedno,hlavně,že je dobrej!♪♪♪♪drnkybrnky♪♪

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bramboráčky

(Pavla, 17. 10. 2011 21:25)

Jsou super http://www.oblibeneodkazy.blog.cz :)

něco na svátky

(Pišta, 20. 12. 2010 13:05)

Ptačí mléko

Dávka pro 4 osoby:
1,5 l mléka
6 vajec
15 dkg cukru
2 PL mouky
2 gdoule (nebo 1 velké jablko, nebo 10 sušených švestek)
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli

Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které vaříme v mléce asi 1-1,5 min, poté je otočíme a vaříme znovu 1 min. Nedáváme tam moc noků najednou, protože při vaření nabudou. Uvařené noky vybereme na talíř. Poté, když jsou noky uvařené, do rozšlehaných žloutků přidáme asi 1/3 mléka, 2 PL mouky, zbytek cukru, vanilkový cukr. Do horkého mléka dolijeme zbytek mléka a vaříme. Až potud se všechny recepty shodují, dále je možné modifikovat uvařením jablek na plátky, nebo přistrouhat citrónovou kůru, atd. Poté za stálého míchání pomalu nalijeme do vařícího se mléka rozšlehané žloutky s moukou a cukrem, a ještě povaříme dokud nezhoustne. Přisypeme vanilkový cukr a dobře zamícháme. Necháme vystydnout, do studeného vložíme noky z bílků a může se podávat! Nebo ne? Samozřejmě, že ano, ale nic nebrání tomu, aby se na noky ještě nastrouhala nějaká čokoláda třeba z Mikuláše nebo kindervajíčka...

Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

Pikantní recept na švestkovou nebo kdoulovou polévku. Některé změny byly provedeny s ohledem na množství složek.

Ingredience:

3 dl suchého bílého vína
1 l vody
1 tyčka skořice
2 hvězdice badyánu
6 hřebíčků
15 dkg cukru
1,2 dl smetany
80 dkg kdoulí (švestek)
špetka strouhané citrónové kůry

Postup:

Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat. Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění. Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.

Chlebové knedlíky

(libchen, 7. 5. 2009 15:22)

Když mi zbude starší chleba,který už nikdo nechce,nevyhazovat ! Nakrájet na kostičky (množství tak na 4 krajíce) přidat 40 dkg hrubé mouky,1 prášek do pečiva a 250 ml vody. Uhňácat z toho šišku knedlíku (dělám dvě menší) a uvařit ve slané vodě asi 15 minut (až pěkně plave), kdyby tam někomu chybělo vejce,může jedno dát a pak trošku méně vody,neb vejce jest také tekutina.Zkuste, chutná jako houskový, ale co s tím starým chlebem,že?

bramboráčky

(jany, 30. 12. 2008 15:02)

do bramboráčků je super přidat místo mouky nebo strouhanky ovesné vločky. Poté jsou krásně křupavé a je mňamka :-)

xPRALINKO,jsi opravdu dobrá,,,,P

(Jana, 5. 12. 2008 17:48)

PRALIINKO,jsi opravdu dobrá . V sýrové diskusi vynikáš.

Inspirace....

(Zdeněk Malkus, 23. 11. 2008 23:37)

Ahoj Reno, nechali jsme se volně inspirovar receptem na květákové placičky. Jen pro fajnšmekry dodávám, že ještě lepší jsou, když se do nich přidá na kostičky nakrájené uzené maso. Kdo neochutnal, nemůže posoudit !!! Výborné !!! Dobrou chuť! *zm*

díky

(Míša, 23. 10. 2008 13:28)

Milá Renatko děkuji za super recepty,určitě vyzkouším.

12345

(12345, 6. 9. 2008 22:57)

rum a colu smícháme dohromady(colu můžeme vynechat)